Dacia Dokker este un combi cu 5 locuri destinat unei utilizari mixte, atat in scop personal, cat si profesional, iar Dacia Dokker Van este o furgoneta care vizeaza in principal mici comercianti si intreprinzatori.

Dacia Dokker si Dokker Van vor avea, in functie de tara, patru motorizari, doua pe benzina si doua pe motorina.

"Aceste doua noi vehicule, fidele valorilor marcii Dacia, propun prestatii generoase la un pret accesibil", se arata intr-un comunicat al companiei, citat de Mediafax.

Revista L'Automobile Magazine a relatat in luna mai ca preturile Dokker ar putea fi de sub 10.000 de euro pentru varianta pe benzina, respectiv circa 11.500 euro pentru varianta diesel.

Numele "Dokker" este derivat din cuvantul englezesc "dockworker" care desemneaza muncitorii care se ocupa de incarcarea si descarcarea navelor in port.

Dupa lansarea Dacia Dokker si Dokker Van, gama Dacia ajunge la noua modele lansate in opt ani.

"Precum Lodgy, aceste doua noi modele sunt produse in noua uzina din Tanger, in Maroc. Capacitatea sa actuala de productie, cifrata la 170.000 de vehicule pe an, va ajunge in timp pana la 400 000 de unitati pe an", se spune in comunicat.

Renault pregateste in acest an si noile generatii Sandero si Logan. Constantin Stroe, vicepresedintele Automobile Dacia, a declarat miercuri ca pregatirile pentru "Logan 2" sunt in grafic, masina urmand sa fie lansata in acest an.