"Duster va oferi o valoare foarte bună pentru preÅ£ul la care va fi comercializat", a spus Chauvet, precizând că noul concept va oferi un raport calitate-preÅ£ la fel ca Loganul.Producatorul auto roman a prezentat primele informatii oficiale despre noul model, Duster, de la care se asteapta o revigorarea a vanzarilor in acest an.

 

Noul model are o lungime de 4,31 metri si o latime de 1,82 metri. Dacia Duster are dimensiuni compacte, o gardă la sol de peste 200 mm, unghiuri de atac de 30 de grade si unul de degajare de 35 de grade. Greutatea de 1180 de kilograme in versiunea de 4x2 (100 de kilograme in plus pentru 4x4) asigura chiar si performante dinamice foarte bune, asigurate de trei versiuni de motorizare: un motor de 1,6litri si 110 CP plus două dieseluri de 1,5 dci de 85 si 105 CP.

La capitolul siguranta Duster va dispune de ABS, plus patru airbaguri si cel mai probabil si de sisteme precum ESP si HDC (Hill Descent Control).
Garantia oferita pentru Duster pe majoritatea pietelor europene va fi de trei ani sau 100.000 km, in timp ce primele comenzi vor putea fi preluate de catre dealeri la inceputul lunii martie.