La uzina de la Mioveni va fi pusa in functiune o linie de productie pentru noua familie de motoare Euro 5, care va cuprinde propulsoarele H4 si H5.

Acestea vor echipa modele ale Renault, Nissan, Dacia si Renault Samsung, a declarat vicepresedintele Automobile Dacia, Constantin Stroe, citat de Mediafax.

Motoarele din familia H sunt dezvoltate de Renault in colaborare cu Nissan. In prezent, motoarele din familia H echipeaza modele precum Renault Samsung SM3 si Renault Megane.

De asemenea, motorul K7 va fi adaptat astfel incat sa treaca de la Euro 4 la cea Euro 5, au precizat reprezentanţii Biroului de comunicare al Automobile Dacia.

Compania produce în prezent trei tipuri de motoare, încadrate în Euro 4, respectiv modelele pe benzină K7J, K7M şi propulsorul diesel F8Q. Motorizarea Euro 5 este disponibilă în prezent pentru versiunile 4X4 ale modelului Duster, o variantă Sandero şi una Logan, însă propulsoarele sunt importate de la alte uzine ale grupului Renault.
Anul trecut, la uzina mecanică Dacia au fost fabricate 273.559 motoare pe benzină de 1,4 litri şi 1,6 litri şi diesel de 1,9 litri. Automobile Dacia a vândut anul trecut 311.282 de vehicule, cu 20 % mai mult faţă de 2008.