Noua transmisie va fi disponibila in versiuni specifice, cu cinci trepte pe motorizarea TCe 90 CP si, respectiv, cu sase trepte, pe motorizarea 1.5 dCI 90 CP, ambele asociate cu sistemul Stop & Start.

Cutia dispune de un sistem de actionare electromagnetic (pilotat de un calculator) care asigura debreierea, schimbarea vitezelor si actionarea ambreiajului in locul soferului. Ea dispune de doua moduri de functionare, adaptate tuturor nevoilor: Drive sau Manual (Impulsional).

Preturile variaza intre 10.350 euro (TVA inclus) pentru modelul Logan Laureate 0.9 TCe 90 CP Easy-R si 13.600 euro (TVA inclus) pentru modelul Logan MCV Prestige 1.5dCi 90 CP Easy-R.

De asemenea, Dacia informeaza ca modelele Logan MCV si Sandero vor beneficia, incepand din luna iunie, de propriile versiuni Prestige, la fel ca si Dacia Logan. Astfel, echipamente precum sistemul de climatizare cu reglare automata, plansa de bord specifica sau comanda geamurilor electrice integrata in portiere devin disponibile pentru trei din cele mai solicitate modele Dacia.

Versiunile Prestige sunt disponibile cu o gama completa de motorizari, atat pe benzina, cat si diesel. Amatorii propulsoarelor pe benzina pot astfel alege intre motorul 1.2 16V, de 73 CP, apreciat pentru consumul redus si blocul TCe de 90 CP. Oferta diesel este alcatuita din motorul 1.5 dCI, in cele doua variante de putere, de 75 CP si 90 CP.

Preturile variaza intre 9.500 Euro (TVA inclus) pentru modelul Logan Prestige echipat cu motorul 1.2 16V de 73 CP si 13.600 Euro (TVA inclus) pentru modelul Sandero Prestige, echipat cu motorul TCe 90 CP si cutie Easy-R.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucator de notorietate pe piata auto europeana.