In ceea ce priveste noul Logan, reprezentantul Dacia nu a facut comentarii.

Dubruel a adaugat ca exista posibilitatea ca Lodgy sa "canibalizeze intr-o oarecare masura" modelul Logan intrucat ambele se adreseaza familiilor. Lodgy va fi lansat in luna martie la Salonul Auto de la Geneva. "Logan va fi intr-o oarecare masura canibalizat de Lodgy, insa acesta din urma va reusi sa creeze un alt profil de clienti. Anul 2012 va fi in continuare anul gamei prezente", a afirmat Dubrel.

Oficialul Dacia a spus ca grupul Renault vizeaza in viitor introducerera in gama Dacia a unor modele care vor acoperi segmente noi de automobile.

"Exista un plan de produs cu care vor intra si pe alte segmente de masini, cum s-a intamplat si in cazul Sandero, care acopera segmentul citadin. Fiecare nou produs care va intra in gama se va adresa unui segment nou de clienti", a precizat directorul Dacia. El a spus ca in strategia Dacia nu vizeaza, cel putin pe termen scurt si mediu, productia de masini electrice, principalul motiv fiind ca in prezent aceasta tehnologie este una costisitoare.

CALCULEAZA aici TAXA AUTO 2012 pentru masina ta

Referitor la piata auto locala, reprezentantul companiei a spus ca se asteapta la o usoara crestere a vanzarilor, pe baza lansarii noilor modele, dar si a continuarii programului Rabla. De asemenea, Dubruel se asteapta la vanzari in crestere si pe segmentul flotelor.

Automobile Dacia a vandut anul trecut 343.233 de automobile la nivel mondial, nivel apropiat de anul 2010. In Romania, Dacia a vandut anul trecut 30.867 de autovehicule, cifra constituind o scadere de 15,9% fata de numarul vehiculelor comercializate in 2010.

Citeste si:

Cum se fabrica iPhone-ul. Copii de 13 ani muncesc 16 ore pe zi si sunt platiti cu 70 de centi pe ora