Dacia propune un nou design pentru patru din modelele emblematice ale marcii: Logan, Logan MCV, Sandero si Sandero Stepway.

Acestea sunt disponibile cu o gama larga de motorizari (printre care noul bloc SCe 75 CP) si de transmisii, precum si noi echipamenmte la un pret la fel de accesibil. La randul sau, Duster dispune, pentru prima oara, de o cutie de viteze automata, cu dublu ambreiaj, intitulata EDC.

Tot la Salonul Auto de la Paris, modelele Logan, Logan MCV, Sandero si Sandero Stepway afiseaza, in premiera, identitatea luminoasa a marcii Dacia.

Modelele dispun de o identitate luminoasa proprie, atat pentru partea frontala cat si pentru cea din spate. Blocurile optice fata si spate au fost redesenate. In partea frontala, luminile de zi, cu lampi de tip LED, se compun din patru blocuri dreptunghiulare suprapuse pe verticala. In partea din spate, identitatea luminoasa este constituita dintr-un ansamblu de patru careuri.

Noile modele Logan, Logan MCV si Sandero dispun si de o bara de protectie frontala redesenata care ofera un plus de modernitate, datorita grilei de admisie a aerului cu contur cromat. Designul barelor de protectie fata si spate accentueaza impresia de robustete pe care o degaja vehiculele.

La toate aceste elemente se adauga o gama noua de jante de aluminiu (in functie de tara si de model), precum si noile ornamente de roti.

Noile modele Dacia au si sisteme de asistenta la condus care ofera un plus de confort utilizatorilor. In functie de versiune, modelele dispun de o camera video de marsarier si de asistenta la demarajul in rampa, pentru usurarea manevrelor. Comenzile de actionare a geamurilor electrice, fata si spate, sunt de acum amplasate pe panourile portierelor. Soferul dispune, de acum, de o comanda impulsionala pentru actionarea geamului. In fine, in functie de versiune, scaunul soferului integreaza o cotiera escamotabila, pentru un plus de confort.

Modelele prezentate la Paris sunt disponibile, inca de la lansare, cu sapte variante de grup motopropulsor, din care una in premiera – blocul SCe 75 CP (Euro6). Acest nou motor cu 3 cilindri, de 1,0l, care dezvolta 75CP, beneficiaza de expertiza Renault. El permite reducerea emisiilor de CO2 si a consumului de combustibil cu aproape 10%.

Premiera pentru Duster: cutia de viteze automata Efficient Dual Clutch

In premiera, Duster dispune de cutia de viteze EDC (cutie de viteze automata, cu 6 trepte). Aceasta cutie, cu dublu ambreiaj, ofera confortul si placerea de a conduce a unei cutii automate, in conditiile unui nivel al consumului si al emisiilor de CO2 apropiat de cel al unei cutii manuale.

Cu noua cutie EDC, nu mai este nevoie ca soferul sa ambreieze si sa schimbe manual treptele de viteza. Sofatul devine mai simplu, iar schimbarea treptelor se efectueaza fara sincope.

Transmisia EDC este insotita de un sistem de asistenta la demarajul din rampa. In aceasta situatie, calculatorul EDC si sistemul de franare ofera soferului timpul necesar pentru a actiona pedala de acceleratie fara ca vehiculul sa dea inapoi. Duster EDC este echipat cu motorul diesel dCi 110 CP 4x2 S&S.

Dacia propune, in functie de tara, o noua versiune, Duster Black Touch, care se remarca prin elemente de design menite sa scoata in evidenta eleganta SUV-ului Dacia.

Astfel, noua versiune dispune de un calandru de culoare negru grand brillant, nuanta care se regaseste si la nivelul carcasei oglinzilor laterale. Proiectoarele de ceata sunt puse in evidenta de ornamente de culoare crom satinat, in timp ce jantele de aliaj, de 16’, sunt de culoare neagra, la fel ca stalpii portierelor. Duster Black Touch dispune de bare de pavilion si de ornamente in partea inferioara a barelor de protectie, fata si spate, de culoare crom satinat.

La interior, fatada plansei de bord, de culoare negru grand brillant si volanul imbracat in piele, confera un plus de eleganta. Duster Black Touch propune astfel un look mai atragator si un echipament complet incluzand, in Franta, sistemul de navigatie MediaNav si camera de filmare pentru marsarier.

Dacia inregistreaza recorduri de vanzari pe toate pietele, in 2016

Din anul 2004, Dacia a vandut peste 4 milioane de vehicule in principal in Europa si in bazinul mediteraneean, a anuntat compania. La sfarsitul anului 2016, Dacia stabileste un nou record de vanzari, cu peste 391.000 de unitati vandute in opt luni, in crestere cu 7,3 % fata de perioada similara a anului trecut. In plus, marca beneficiaza de un capital de simpatie nedezmintit in randurile clientilor sai.

Din cele 44 de tari unde este vanduta marca, 27 stabilesc recorduri fie in materie de vanzari, fie de cota de piata. In Europa, vanzarile ating 288.477 unitati, ceea ce constituie un nou record (+12,5 %). Sandero este pe locul al treilea in clasamentul vehiculelor din segmentul B cel mai vandute catre persoane fizice in Europa. Dacia Duster se situeaza pe locul al doilea in topul vehiculelor din segmentul C cele mai vandute catre persoane fizice in Europa.

In Franta, cea mai mare piata pentru Dacia, nivelul vanzarilor pana la finele lunii august se situeaza la 77.671 unitati, in crestere cu 12,3 % fata de perioada similara a anului precedent. Dacia isi depaseste astfel recordul vanzarilor de vehicule de persoane in interval de 8 luni, cu peste 76.000 de unitati. Vanzarile modelului Sandero cresc cu 26,7 %, ceea ce ii permite sa urce 3 locuri in clasamentul francez. Sandero este astfel, la finele lunii august, cel mai vandut vehicul catre persoane fizice in Franta.

In restul tarilor europene, vanzarile Dacia cresc cu 12,6 % (pana la 210.806 unitati). In Maroc, unde marca este lider absolut al pietei, cu o cota de 26,4 %, vanzarile Dacia ajung la 28.327 unitati, in crestere cu 21,9 %.  In Turcia, Dacia atinge un nou record in materie de cota de piata (4,7%), datorita celor 26.984 de vehicule vandute in primele opt luni ale anului.