Lodgy este al treilea model vandut sub marca Dacia in varianta Stepway, dupa Sandero Stepway si Dokker Stepway, ambele lansate in 2012. In ceea ce priveste Dokker Stepway, Dacia va prezenta la Paris o noua generatie a versiunii.

Pretul de pornire pentru Lodgy Stepway, disponibil in doua variante, cu motor TCe 115 sau 1.6 MPI, este de 14.200 de euro. De asemenea, modelul Dokker, care prezinta o varianta pe benzina si doua pe motorina, are un pret de pornire de 14.250 de euro.

Preturile prezentate sunt valabile pentru piata franceza. Pana in prezent Dacia nu a comunicat cat vor costa in Romania noile masini, scrie Mediafax.

In plus, Dacia lanseaza doua modele editie limitata - Sandero Black Touch (cu un design sobru, gri metalizat la exterior si elemente de culoare neagra in interior si jante de aluminiu) si Duster Air (cu un design inspirat din caracteristicile avioanelor, limitator de viteza si senzori de parcare).

De asemenea, Ford prezinta la Paris o versiune noua a minivanului S-Max, care va disponibila pe piata incepand cu anul viitor. Modelul include o varianta mai eficienta a motorului EcoBoost si un sistem de parcare imbunatatit.

Mai multe modele noi ale unor marci ca Opel, Citroen, Skoda si Kia, care vor fi prezentate la Salonul Auto de la Paris se bazeaza pe platforme ale unor modele deja existente sau combina componente ale masinilor care se afla deja pe piata, relateaza Reuters.

Grupul Renault lanseaza la Paris noua versiune a minivanului Espace, readus pe piata ca un crossover, a cincea versiune a modelului fiind mai mica decat cele anterioare.

Un alt grup care va prezenta modele noi la Paris este Citroen. Francezii prezinta Cactus Airflow 2L, un model compact de familie, cu un sistem de tractiune hibrid si care se bazeaza pe platforma modelului Peugeot 208, potrivit lui Rémi Cornubert, partener la Automotive Practice la Oliver Wyman in Paris.

Skoda, detinuta de Volkswagen, va lansa o noua versiune a modelului compact Fabia, care imprumuta majoritatea componentelor de la alte modele ale grupului. Ca majoritatea versiunilor noi ale modelelor din acest sector care vor fi prezentate la Salonul de Paris, pretul pentru noua Fabia va fi aproximativ 11.600 de euro, ca si al precedentei versiuni.

Si producatorul sud-corean Hyundai va aduce o varianta imbunatatita a automobilului supermini i20, cu optiuni extinse de siguranta si de divertisment.

Producatorii aleg sa lanseze pe piata noi modele care utilizeaza platforme ale unor modele mai vechi, in incercarea de a reduce costurile de productie. In contrapondere, constructorii auto adauga acum optiuni disponibile anterior doar pentru modelele scumpe.

Analistii apreciaza ca aceasta strategie a companiilor este fireasca, in conditiile in care clientii europeni tind sa evite cumpararea de masini scumpe, pe fondul incetinirii revenirii economice din regiune. Desi vanzarile de automobile au crescut in Europa in acest an dupa declinul constant inregistrat in ultimii sase ani, volumul inmatricularilor de masini noi din 2014 este cu 20% mai redus decat varful atins in 2007.

Salonul Auto de la Paris va avea loc in perioada 4-19 octombrie, insa modelele sunt prezentate in zilele premergatoare, in cadrul unor evenimente rezervate presei.

Citeste si: Cel mai performant centru de diagnostic in care pot fi descoperite cancerele de sange