In urma unei anchete, autoritatile au identificat state precum Coreea de Nord, Libia, Bulgaria, Romania, Ungaria sau Grecia, unde Daimler a oferit cadouri si sume de bani unor oficiali pentru a semna contracte de achizitii de masini.
In urma acestor contracte, compania a obtinut venituri de 95 milioane euro.

Sumele oferite totalizeaza 3,8 milioane euro si au fost platite prin intermediul reprezentantei din Turcia, Mercedes-Benz Turk. Daimler a recunoscut acuzatiile si a incheiat un acord amiabil cu procuratura americana prin care se obliga sa plateasca 185 milioane de dolari amenda pentru inchiderea anchetei. 

O curte de justitie din SUA a aprobat intelegerea amiabila a Daimler cu anchetatorii americani prin care grupul german va plati 185 milioane de dolari pentru ca statul american sa renunte la acuzatiile de dare de mita in 22 de tari, inclusiv Romania, potrivit cotidianului Financial Times.

Actele doveditoare au fost gasite in seiful sediului din Istambul. Acestea indicau plati terte legate de vanzari de masini catre clienti oficiali din Romania, Letonia, Bulgaria, Coreea de Nord, Libia, Rusia, Yemen, Ungaria, Grecia si alte tari.

In Romania, cel mai cunsocut contract al Mercedes este cel pentru innoirea flotei RATB. In 2007 au fost cumparate 500 de autobuze Mercedes, valoarea contractului ajungand la aproape 100 de milioane de euro. La acea vreme achizitia a ridicat semne de intrebare avand in vederea valoarea foarte mare a contractului, cu atat mai mult cu cat autobuzele nu aveau nici aer conditionat.
Un an mai tarziu, primaria Capitalei a mai luat inca 500, si mai scumpe, dar cu aer conditionat.