"Suntem in negocieri cu executivul rus pentru a verifica daca sunt indeplinite cerintele economice pentru productia locala de automobile", a declarat purtatorul de cuvant al Daimler. Acesta nu a dorit sa precizeze cand ar urma sa fie luata o decizie, cate automobile ar urma sa fie construite la fabrica din Rusia si care ar fi valoarea investitiei.

Publicatia germana Handelsblatt anunta ca Daimler va cheltui aproximativ 200 milioane de euro (224 milioane de dolari) la noua fabrica unde vor fi asamblate anual 30.000 de SUV-uri.

Saptamana trecuta, Association of European Businesses (AEB) a anuntat ca vanzarile de autoturisme si vehicule comerciale usoare au scazut in mai cu 14,5% in Rusia, la 107,665 unitati, pe fondul problemelor cu care se confrunta economia si al deprecierii rublei. In aprilie, livrarile auto pe piata rusa au scazut cu 8,5%, cel mai redus nivel din ultimii 10 ani.

Vanzarile Mercedes inregistreaza cresteri semnificative si brandul are nevoie de noi capacitati de productie pentru a face fata cererii. Mercedes-Benz, divizia de lux a Daimler, si-a mentinut in luna mai pozitia de cel mai vandut brand de lux din lume, dupa ce rivalele BMW si Audi au raportat incetinirea livrarilor in China.

Obiectivul strategic al Mercedes este sa redevina lider mondial pe piata automobilelor de lux, o pozitie pe care a pierdut-o in fata BMW in 2005, iar in 2011 a cazut pe locul al treilea, dupa Audi.

In 2013, Daimler a inaugurat oficial, la Sebes, in Romania, unitatea de productie pentru montaj cutii de viteza automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz.