Potrivit surselor citate, consiliul director al Daimler ar urma sa ia miercuri o decizie in legatura cu aceasta investitie majora in Romania, mai scrie publicatia germana.

Sursele nu au putut preciza valoarea investitiei. Niciun reprezentant al companiei nu a fost disponibil pentru a face comentarii legate de subiect.

Daimler este deja prezenta in Romania, prin Star Transmission, companie care produce componente auto la Sebes si Cugir si care este un joint-venure intre Daimler si statul roman.

Premierul Victor Ponta declara, la finele lunii trecute, ca a aprobat un memorandum de intelegere cu "una dintre cele mai mari si mai prestigioase companii din Germania, care va deschide o fabrica in Romania", fara a preciza insa numele investitorului.

"Zilele trecute, in sedinta de guvern, pe lista confidentiala pentru ca asa a fost intelegerea, am aprobat un memorandum de intelegere cu una din cele mai mari si mai prestigioase companii din Germania, care va deschide o fabrica in Romania. Nu stiu daca e cea mai mare, dar poate ca e una din cele mai faimoase. Intelegerea dintre noi este sa anuntam impreuna acest lucru", a spus Ponta, la un post de televiziune, potrivit Mediafax.

Intrebat in ce domeniu va investi aceasta companie, premierul a aratat ca este vorba de un domeniu "foarte drag" Romaniei, in care lucreaza deja doi mari producatori importanti. El a precizat ca investitia va fi anuntata imediat ce board-ul companiei va aproba ultima decizie in acest sens.

Si presedintele Asociatiei Economice Germano-Romane Arad, Manfred Engelmann, sustine ca informatiile conform carora un important producator din industria auto germana ar intentiona sa investeasca in Romania "nu sunt simple speculatii", existand interes pentru vestul tarii.

"Cluburile economice germane preconizeaza noi investitii in zona de vest a Romaniei. Informatiile conform carora un important producator din industria auto germana ar intentiona sa investeasca in Romania nu sunt simple speculatii, ci se bazeaza pe realitati economice. Romania este, in continuare, o tara foarte interesanta pentru investitorii germani, iar zona Aradului este, datorita locatiei de la frontiera apuseana, tot mai des vanata de mari firme occidentale", a declarat Manfred Engelmann.

In urma cu cinci ani, Guvernul s-a aflat in discutii cu grupul german Daimler, care hotarase sa construiasca o noua fabrica pentru productia de automobile Mercedes Benz in Europa de Est. In final, Daimler a decis insa sa deschida fabrica in Ungaria, la Kecskemét, oras situat la circa 80 de kilometri de Budapesta, cu o investitie de 800 milioane euro si 2.500 locuri de munca asigurate.