Dintre masinile verificate, 59% au avut cel putin o dauna, in timp ce 41% au fost gasite "curate", fara accident.  

Masina cu cele mai mari daune, de peste 88.800 euro (400.000 lei), verificata pe InspectorAuto.ro, este un BMW Seria 5 din anul 2007. A fost aproape de a fi dauna totala de doua ori. De fiecare data a fost reparata, iar acum se gaseste la vanzare pe piata din Romania.   

Verificarile realizate de clientii de masini rulate releva ca 59% dintre cele verificate au avut cel putin o dauna (cumparate candva ca masini noi din Romania), 5% dintre cele rulate provenite din import au avut cel putin o dauna, 26 de daune este numarul maxim de daune pentru o singura masina, iar numarul mediu de avarii pentru autoturismele verificate si depistate cu daune de orice fel este de patru daune.  

"Ai 59% sanse sa cumperi o masina lovita, care are in istoricul ei patru daune. Exact din acest motiv este importanta verificarea masinilor, online si in service, pentru a te asigura ca ce iti prezinta vanzatorul este conform cu realitatea si nu exista daune ascunse", a explicat Mihai Cune, potrivit Agerpres.

In cazul autoturismelor rulate, provenite din import, valoarea medie a daunelor este 40.000 euro (pentru masinile care figureaza cu daune). Ceea ce inseamna ca, in cazul in care au fost lovite, sigur au fost lovite grav si au fost "dauna totala" in tara de provenienta.  

Datele mai arata ca 10,8% dintre masinile cu daune au avut avarii insumate de peste 50.000 lei (11.100 euro), 5,4% dintre masinile cu daune au avut avarii insumate de peste 100.000 lei (22.200 euro), 2,7% dintre masinile cu daune au avut avarii insumate de peste 200.000 lei (44.400 euro).  

In ceea ce priveste analiza pe marci, cele mai multe masini cu daune depistate prin intermediul InspectorAuto.ro sunt ale brandurilor Volkswagen (15%), BMW (14%), Audi (8,8%), Mercedes-Benz (8%) si Dacia si Opel (6% fiecare).  

Pentru masinile provenite din import, numarul exemplarelor cu daune este cel mai mare pentru marcile Volkswagen, BMW si Opel.  

Aceste date si statistici au fost extrase de InspectorAuto.ro din baza de date proprie, dupa prima luna de activitate pe piata, interval in care au fost verificate circa 400 de masini.