"Strati" a prins contur chiar sub ochii vizitatorilor de la Salonul auto din Detroit. Timp de 44 de ore, o imprimanta 3D  a scos caroseria si componentele masinii.

Scott Fallon, reprezentantul companiei: "Cine ar fi visat macar, in urma cu cinci ani, ca o masina creata cu ajutorul unei imprimante 3D va fi asamblata si testata chiar la salonul auto de aici."

Masina "printata" e confectionata dintr-un amestec special de plastic si fibra de carbon, turnat in 212 straturi suprapuse. Cantareste 816 kilograme si are un motor electric, care o propulseaza cu cel mult 40 de kilometri pe ora.

Jay Rogers, reprezentantul companiei: "Va fi un vehicul electric, destinat deplasarilor pe distante mici. Va ajunge pe piata in 2015, la un pret intre 18.000 si 30.000 de dolari."

Cam scump, mai ales ca durata de viata e cam scurta: cinci ani daca este tinuta afara, aproape zece, daca este folosita mai rar si sta in garaj.

Noul concept de la Mercedes - F 015 - e prima masina creata de constructorul auto german care se conduce singura. Scaunele din fata se pot roti, iar bordul include sase displayuri cu aplicatii "furate" de la telefoanele inteligente.

General Motors a venit la Detroit cu un vehicul concept suta la suta electric, care poate parcurge 320 de kilometri fara ca bateria sa fie reincarcata.

Japonezii de la Honda au relansat una dintre celebrele lor masini sport, proiectata prima data acum 25 de ani, cu ajutorul legendarului pilot de Formula unu Ayrton Sena. Noul NSX este un hibrid care ascunde sub capota 550 de cai putere. Are un motor V6 si alte trei electrice si aproape ca "zboara" pe sosele.