Deutsche Telekom susţine că aceste "cutii gri" pot fi convertite în staţii de încărcare capabile să alimenteze două vehicule simultan cu 11 kilowaţi oră, suficientă pentru o rază de 50-75 de kilometri, în funcţie de vehicul. O sesiune de încărcare costă 7,89 euro, scrie Agerpres.

În plus, în următorii trei ani, Deutsche Telekom intenţionează să construiască şi 500 de staţii de încărcare rapidă capabile să furnizeze 150 de kilowaţi oră. În doar zece minute de încărcare, bateriile vor avea energia necesară pentru ca vehiculul electric să poată parcurge aproximativ 100 de kilometri. O sesiune de încărcare costă 14,49 euro.

Luni, grupul german a inaugurat în faţa sediului său central de la Bonn prima astfel de staţie de încărcare rapidă, iar în următoarele trei luni ar urma să fie instalate 100 de staţii.

Deutsche Telekom AG este cea mai mare companie europeană de telecomunicaţii, cu operaţiuni în mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România.

Grupul controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România.

La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul 'T'.