Landul Saxonia Inferioara, al doilea mare actionar al Volkswagen, vrea renuntarea totala la bonusurile ce urmau sa fie acordate managerilor de top, in timp ce sindicatele cer reducerea sau anularea compensatiilor, scrioe Agerpres.

Sunt discutate si masuri de reducere a platilor variabile, sustin sursele.

Reprezentantii VW nu au comentat informatia.

In 2014, bonusurile primite de managerii de top ai Volkswagen s-au ridicat la 54 milioane de euro, din totalul compensatiilor de 70 milioane de euro, aproape dublu fata de salariile fixe si variabile in valoare de 37 de milioane de euro acordate de rivalul Daimler principalilor directori.

Sursele sustin ca una dintre optiuni ar fi ca directorii sa investeasca in producatorul auto.

Volkswagen face obiectul unor investigatii in mai multe tari, dupa ce a recunoscut ca, in perioada 2005 - 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Din cauza acestui scandal, Volkswagen ar urma sa anunte la finele acestei luni o pierdere uriasa pentru anul 2015 si pentru prima data dupa anii 1980 ar putea sa nu acorde dividende actionarilor.

Grupul auto german realizeaza o cifra de afaceri de peste 200 de miliarde de euro pe an si are aproximativ 600.000 de angajati. In 2014, angajatii Volkswagen au fost recompensati cu o prima de 5.900 de euro pe persoana. Grupul a promis ca vor fi acordate bonusuri si pentru 2015, dar, deocamdata, nu este cunoscuta valoarea exacta a acestora.