"Anul acesta, in Germania vom livra zece automobile Rolls-Royce, iar pentru 2012 avem un target de 30 de unitati pentru acesta tara. In Romania am vandut doua unitati, un Phantom si un Ghost. Mai avem comanda pentru un Ghost, dar il vom livra cel mai probabil anul viitor", a declarat Schmidt, potrivit Mediafax.

Automobile Bavaria a deschis in luna septembrie un showroom Rolls-Royce in Munchen, prin firma Schmidt Premium Cars. In Romania, grupul a deschis anul trecut, in cadrul reprezentantei BMW din Baneasa, primul service autorizat Rolls-Royce din tara, fiind si unicul de acest fel din regiune.

Schmidt a spus ca, in Germania, comparativ cu Romania, clientii marcii britanice prefera sa nu isi etaleze masinile. "In Romania, oamenii care se simt realizati vor sa arate asta, fenomen care a facut ca piata de automobile premium sa creasca, in timp ce vanzarile totale scad", a afirmat Schmidt.

El a adaugat ca romanii prefera sa cumpere masinile premium prin leasing, desi dispun de bani cash. Termenul mediu pentru livrarea unui Rolls-Royce este de doua-trei luni.

In Romania, Automobile Bavaria este dealer al automobilelor BMW, Mini, Rolls-Royce, motociclete BMW si importator de camioane MAN.

Automobile Bavaria a fost infiintata la Brasov in anul 1994, cand a devenit si importator pe plan local al marcii BMW, iar in 2001 a preluat importul marcii Mini. In 2007, constructorul german de automobile si-a deschis reprezentanta in Bucuresti, preluand astfel activitatea de import pe piata din Romania a celor doua marci.

In total, reteaua de dealeri a companiei este formata din 13 reprezentante, noua in Romania si patru in Germania. Schmidt a adaugat ca anul acesta va finaliza o investitie de cinci milioane de euro intr-un centru de service in Otopeni si extinderea showroom-ului BMW din Constanta.