Spatiul de productie a fost construit separat de fabrica deja existenta si este alcatuit din doua hale, cu o suprafata totala de aproximativ 25.000 metri patrati, situate in afara orasului Codlea.

Grupul german mai detine in judetul Brasov alte doua unitati, respectiv o fabrica in Codlea si un centru de inginerie in Ghimbav.  

Prin aceasta investitie, compania creeaza 500 de noi locuri de munca. 

"Fabrica de la Brasov este foarte importanta in cadrul grupului si extinderea era absolut necesara, tinand cont de comenzile pe care le primim din partea clientilor nostri. Draxlmaier produce componente pentru peste o suta de modele de masini, la Brasov avem 28, iar pentru 13 dintre acestea producem piese de schimb", a declarat Marius Suranyi, directorul general al fabricii din Brasov. 

El a precizat ca printre cei mai importanti clienti ai fabricii se numara BMW, Daimler, Volkswagen, Tesla si Cadillac. 

Noua unitate are in portofoliu 300 de tipuri de piese si livreaza saptamanal aproximativ 40.000 de unitati. 

"Suntem pe o piata care necesita inovatie, care nu te baga in seama, daca nu iesi cu ceva nou", a mai spus seful fabricii din Brasov. 

Dupa deschiderea uzinei din Pitesti, in 1993, grupul german a inceput productia sase ani mai tarziu in Satu Mare si Timisoara, in anul 2000 a urmat uzina din Brasov si in 2003 la Hunedoara.  In patru dintre fabrici se produc echipamente electrice, interioare fiind asamblate doar in Brasov. 

Draxlmaier are in Romania aproximativ 15.000 de angajati la Pitesti, Satu Mare, Timisoara, Hunedoara si Brasov.  La nivel de grup, Draxlmaier a incheiat anul 2014 cu o cifra de afaceri de 3,4 miliarde euro.