Reporterii ProTv vor vizita periodic aceste santiere. In felul acesta vom vedea in ce stadiu sunt lucrarile. In plus le vom cere atat muncitorilor cat si celor care raspund de soarta drumurilor din Romania sa-si faca datoria si sa-si respecte, macar acum, cuvantul dat.

Centura Aradului. 12 kilometri. Are termen de finalizare partiala in decembrie. Responsabilii de santier nu sunt insa convinsi ca termenul va fi repsectat. Pana atunci, soferii stau ore in sir la coada pe actuala centura.

Arad-Timisoara este si ea pe lista autostrazilor cu termen in decembrie 2011. Un panou ascuns de boscheti arata data la care trebuia sa fie gata: aprilie 2011.

Pe Arad-Timisoara, sefii de la Bucuresti vin frecvent in controale. Acum 2 luni, premierul se arata multumit de stadiul lucrarilor: "Daca o tinem asa, o sa fie bine...". Acum cateva zile, cand s-a lasat frigul, si-a schimbat si parerea, si atitudinea. "Este inadmisibil, ce mai asteptati?'''

Am incercat sa intram astazi pe autostrada.

In timp ce noi stateam, ungurii au ajuns la doar cativa kilometri de granita cu Romania. Acum nu mai au motive sa se grabeasca. Si in Albania apar autostrazi peste noapte.

Sorin Lucaci este seful drumurile din vestul tarii. El raspunde de aceste santiere.

In luna august 75% era stadiul lucrarilor pe Arad-Timisoara si doar 55% pe centura Aradului. Reporterii Pro TV se vor intoarce pe santiere peste doua saptamani pentru a vedea stadiul lucrarilor si daca drumarii se tin de cuvant.