"Romania categoric va ramane pe harta grupului Renault. Productia Dacia nu s-a mutat in alte tari, ci pur si simplu la fabrica de la Mioveni numai era loc pentru fabricarea altor modele. Acesta este singurul motiv pentru care unele modele Dacia se vor fabrica si in alte tari", a declarat Dubruel, citat Mediafax.

Reanult va lansa in acest an doua modele sub brandul Dacia care vor fi produse in Maroc. Dacia Lodgy va intra pe piata in luna iunie, iar modelul furgon dupa vacanta de vara.

Oficialul Dacia a spus ca in prezent se lucreaza la o cutie de viteza automata, dar nu a oferit detalii referitoare la momentul lansarii pe piata a modelelor echipate cu acest tip de transmisie.

De asemenea, Dubrel a precizat ca in curand incep operatinile de lansare a marcii Dacia pe piata britanica. Referitor la reteua internationala de dealeri Dacia, care numara 1.500 de concesionari, Dubrel a aratat ca va continua procesul de extindere si ca vor fi create showroom-uri monomarca, intrucat pe plan international Dacia este reprezentata in puncte de distributie la comun cu Renault.

"In Romania reteaua comericala numara 95 de showroom-uri. Este o retea densa in care nu s-a inregistrat niciun faliment, facand fata foarte bine crizei financiare", a mai spus directorul Dacia.

Automobile Dacia a vandut anul trecut 343.233 de automobile la nivel mondial, nivel apropiat de anul 2010. In Romania, Dacia a vandut anul trecut 30.867 de autovehicule, cifra constituind o scadere de 15,9% fata de numarul vehiculelor comercializate in 2010.

Citeste si:

Dacia lanseaza Lodgy in iunie, urmat in toamna de modelul furgon FOTO