Reprezentanţii companiei au mai informat că reluarea activităţii de producţie se va face cu un număr "cât mai redus" de angajaţi pentru asigurarea unor standarde protecţie a acestora "cât mai ridicate".

"Pirelli Slatina anunţă suspendarea activităţii fabricii, în perioada 23-31 martie, în contextul îngrijorărilor recente legate de răspândirea COVID-19, dar şi al încetinirii solicitării produselor, pe piaţa auto. În afara măsurilor de prevenţie a contaminării cu COVID-19 aplicate deja în interiorul fabricii, Pirelli Slatina anunţă că reluarea activităţii de producţie se va face cu un număr căt mai redus de angajaţi, tocmai pentru a putea garanta standarde cât mai ridicate de protecţie a propriilor angajaţi, asigurând, în acelaşi timp, şi furnizarea produselor solicitate. Pirelli va monitoriza constant evoluţia situaţiei şi este pregătită să intervină cu măsuri suplimentare dacă va fi necesar", se precizează în comunicatul companiei.

La fabrica Pirelli din municipiul Slatina lucrează aproximativ 4.000 de angajaţi.

Guvernul urmează să adopte, miercuri, un pachet de măsuri de sprijin pentru companiile a căror activitate este afectată de coronavirus, măsuri al căror impact va fi de aproape 2% din PIB, a anunţat, marţi seara, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

"Avem un pachet de măsuri care se definitivează şi cred că va fi un pachet substanţial pentru România, aproape 2% din PIB, dacă luăm toate măsurile pe trei luni. Acesta va fi impactul în economie. Nu suntem Germania, Spania sau Franţa, dar pentru România un 2% impact în trei luni de zile cred că este substanţial şi sperăm să ajute companiile, să treacă peste această perioadă. Sunt mai multe forme (de ajutor, n.r.), de şomaj tehnic, garanţii pentru linii de credit, chiar şi forme de amânarea impozitului pe venit pe o perioadă de două luni de zile pentru anumite companii. Deci, avem mai multe instrumente pe care le vom aproba mâine în şedinţa de Guvern. O parte din şomajul tehnic va fi susţinut de la buget. Veţi vedea mâine detaliile. Avem facilităţi şi pentru angajatori. Cred că putem să consumăm în continuare din restaurante folosind catering sau livrări. Nu mai putem să mergem în restaurante, dar putem să ajutăm restaurantele comandând de la ele în continuare. Este important ca oamenii să consume în continuare. Ne asigurăm ca salariile să fie primite acolo unde trebuie, pensiile, ajutoarele sociale, şomajul tehnic. Nu ar trebui să lăsăm aceste companii", a spus Cîţu, la Digi 24, potrivit Agerpres.

Marţi, și compania Ford a anunţat că angajaţii fabricii de la Craiova vor intra în şomaj tehnic începând de joi, 19 martie, şi vor beneficia de o indemnizaţie de 78% din salariul de bază, după ce conducerea grupului a luat decizia de a suspenda temporar producţia la principalele fabrici din Europa.

În cazul Ford, ministrul Finanţelor a explicat că se află în discuţii cu oficialii producătorului auto de la Craiova pentru a găsi soluţii de ajutor, după cele două săptămâni în care compania va susţine din surse proprii plata şomajului tehnic.