Problema a fost discutată recent la un eveniment intern, a spus purtătorul de cuvânt, întrebat despre un articol apărut în revista de specialitate Automobilwoche.

”Au fost discuţii generale, despre ce noi măsuri de reducere a costurilor ar putea fi luate pentru a răspunde pandemiei. Nu au fost luate încă decizii concrete”, a spus purtătorul de cuvânt, potrivit News.ro.

Potrivit Automobilwoche, directorul general al Volkswagen, Herbert Diess ar fi spus directorilor de la vârful grupului, la o şedinţă de joi: ”Trebuie să reducem semnificativ cheltuielile pentru cercetare şi dezvoltare, investiţii şi cheltuieli fixe, faţă de planificare anterioară”.

Lichidităţile nete ale grupului ”vor continua să scadă cel puţin până în iulie, din cauza cererii slabe”, ar fi spus Diess, citat de participanţi la discuţii. Directorul general a adăugat că nu toate brandurile grupului vor obţine rezultate pozitive în 2020.

Acest lucru înseamnă că brandul principal VW trebuie să îşi reducă cheltuielile legte de achiziţii, primire, manipulare, depozitare şi livrare a materialeilor utilizate în procesele de asamblare şi producţie cu 20%, potrivit revistei.