Potrivit sursei citate, livrarile de autoturisme si vehicule comerciale usoare pe aceasta piata au scazut cu 13,4%, la 111.145 unitati, pe fondul problemelor cu care se confrunta economia si a deprecierii rublei, transmite Reuters, preluata de Agerpres.

Ritmul declinului anual al vanzarilor a incetinit semnificativ, minus 13% fiind cel mai redus nivel din ultimele 14 luni.

"In urmatoarele saptamani ne asteptam la o evolutie buna a vanzarilor", a apreciat Joerg Schreiber, presedintele Association of European Businesses.

Luna trecuta, pe primul loc in topul celor mai bine vandute masini in Rusia s-a situat Solaris, de la Hyundai (8.130 vehicule), Rio, de la Kia (7.017 unitati), Lada Granta (6.335 unitati), fabricata de AvtoVAZ si Duster, cu 4.197 vehicule. Pe locurile 11 si 12 se afla Sandero si Logan, cu 2.260 si, respectiv, 2.225 vehicule.

Duster, Logan si Sandero sunt fabricate de Renault.

In primele doua luni din acest an au fost vandute in Rusia 193.072 de autoturisme si vehicule comerciale usoare, in scadere cu 20,8% fata de perioada similara din 2015. Anul acesta, cererea va scadea probabil cu inca 4,7%, la 1,53 milioane de vehicule, a estimat Joerg Schreiber, presedintele Association of European Businesses.

Luni, alianta Renault-Nissan a anuntat ca suedezul Bo Inge Andersson intentioneaza sa demisioneze din functia de director general al producatorului auto rus AvtoVAZ.

Renault detine o participatie de 50% la compania holding care controleaza AvtoVAZ, in timp ce partenerul nipon Nissan Motor Co. detine un pachet de 17,13%, iar corporatia rusa de stat Rostec are un pachet de 32,87%. Impreuna, Renault, Nisan si AvtoVAZ au fost responsabile pentru aproximativ o treime din cele 1,6 milioane de autoturisme noi vandute anul trecut in Rusia, insa, cu toate acestea, vanzarile lor combinate au scazut cu 32% in ritm anual.