Dupa interventia care presupune, totusi, un laptop si cunostinte de specialitate, masina se va schimba radical. Si, implicit, bucuria de a conduce.

Dragos este un tanar inginer din Iasi care in urma unor specilizari intervine in calculatorul masinilor diesel pentru a le creste puterea motorului. Clientii au platit doua sau trei sute de euro si in schimb s-au ales cu un consum mult mai mic si cu o crestere de putere de 25%.

Cum motorina este foarte scumpa, suma platita pentru interventie se amortizeaza in scurta vreme.

Ionut si-a cumparat un autoturism de 100 de cai putere si, dupa o investitie de aproape 5.000 de euro, a ajuns ca aceeasi masina, cu acelasi motor, sa dezvolte acum peste 230 de cai.

Atentie, insa: nu incercati singuri sa faceti astfel de ajustari.

"Preturile pentru astfel de operatiuni variaza intre 120 - 150 de euro pentru masini din generatie mai veche, trecand chiar de 350 de euro pentru masini de ultima generatie", a spus Dragos Stacescu, specialist tunning auto.

Inginerii mecanici privesc, totusi, acest gen de interventii cu scepticism. Spun ca piesele motorului se pot uza prematur daca masina este fortata sa scoata o putere mai mare decat cea pentru care a fost construita.