Elon Musk, fondatorul Tesla, a anunțat pe Twitter reluarea producției și că el se va afla în fabrică, “alături de ceilalți”.

Decizia lui Elon Musk vine în contradicție cu ordinele date de oficialii americani și de guvernele locale, care încearcă să găsească cea mai bună variantă de a relua activitatea, după ce economia a fost lockdown din cauza pandemiei.

Anterior, Elon Musk a avertizat că, în cazul în care nu i se va permite să deschidă fabrica, va muta capacitatea de producție din statul California.

"Sincer, este picătura care a făcut să dea pe afară paharul. Tesla îşi va muta imediat sediul şi proiectele viitoare în Texas/Nevada. Dacă o să menţinem o activitate de producţie în Fremont va depinde de modul în care suntem trataţi" a scris, sâmbătă, Musk într-o lungă diatribă, aşa cum obişnuieşte să scrie pe Twitter miliardarul, ameninţări care uneori rămân la acest stadiu.

De altfel, miliardarul a fost foarte vehement în ultimele săptămâni față de restricțiile impuse de autorități, scriind pe Twitter: "FREE AMERICA NOW" (Eliberați America acum!). Totodată, Musk a catalogat îngrijorările legat de coronavirus ca fiind “tâmpite”.

Pe de altă parte, secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, a decarat, luni, că statul California ar trebui să facă tot ceea ce este necesar pentru a ajuta producătorul de automobile electrice Tesla să-şi redeschidă singura fabrică de vehicule din Statele Unite.

Oficialii din domeniul sănătăţii din comitetul Alameda, unde se află fabrica Tesla, în Fremont, au declarat, vineri, că uzina trebuie să rămână închisă atâta timp cât vor rămâne în vigoare restricţiile locale adoptate pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

Sâmbătă, Tesla a dat în judecată comitatul, iar directorul general Elon Musk a ameninţat cu un tweet că Tesla îşi va muta imediat sediul central din acest stat, unde compania este printre cei mai mari angajatori şi producători, pentru Texas sau Nevada.

"California ar trebui să acorde prioritate şi să facă tot ceea ce trebuie să facă pentru a rezolva acele probleme de sănătate, astfel încât fabrica să se poată deschide rapid şi în siguranţă", a spus Mnuchin într-un interviu acordat CNBC.

Tesla acuză comitatul Alameda că a încălcat constituţia Californiei prin faptul că a sfidat, joi, ordinul guvernatorului statului, Gavin Newsom, care permite producătorilor să îşi reia activitatea. Comitatul Alameda şi biroul guvernatorului au refuzat să comenteze.