Într-un mesaj pe Twitter, Musk şi-a exprimat speranţa că vor fi demarate activităţi "în Slovacia, Croaţia, Serbia şi în cea mai mare parte a Europei de Est la începutul anului viitor".

"În cele din urmă, îl vom face mândru pe Nikola Tesla având maşinile lui în ţările lui de origine!", a scris Musk, referindu-se la omul de ştiinţă sârbo-american care a pus bazele sistemelor de curent alternativ, inclusiv motorul electric alternativ.

În trimestrul doi din 2019, Tesla a produs peste 87.000 de automobile electrice şi a livrat aproximativ 95.200 de unităţi.

Tot într-un mesaj pe Twitter, Tesla anunța, luna trecută, că se extinde în Europa de Est, urmând să înceapă vânzările Model 3 în câteva țări din regiune, inclusiv România.

Astfel, cumpărătorii din Polonia, România, Slovenia și Ungaria își vor putea comanda online propia mașină Tesla, însă livrările însă nu se vor face mai devreme de 2020, pentru comenzile plasate în această perioadă.

Rămâne totuși neclar unde și cum va asigura Tesla service-ul pentru mașinile vândute în aceste țări, în condițiile în care anunșul făcut pe Twitter nu aduce informații suplimentare.

Oricum, Tesla mai plănuiește să deschidă un magazine în Budapesta, iar clienții din Polonia își pot comanda mașini electrice americane de ceva vreme. Tesla are, de asemenea, un service deschis în Polonia, la Varșovia, și altul în Praga, capitala Cehiei.

Fabrică Tesla în Germania

În același timp, producătorul american de mașini electrice sondează terenul și pentru construcția unei fabrici Tesla în Europa.

Potrivit unor surse citate de publicația germană Rheinische Post, Tesla caută locaţii pentru o posibilă fabrică în landul german Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat stat din Germania.

Potrivit publicaţiei, au avut loc deja primele inspecţii, scrie News.ro. Purtătorii de cuvânt ai Tesla dn Europa nu au fost disponibili imediat pentru comentarii.

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a afirmat pe Twitter, în aprilie, că producătorul auto analizează posibilitatea de a construi o fabrică în Germania.

Anul trecut, Musk a afirmat că Germania este principala opţiune a companiei în Europa pentru construcţia unei Gigafabrici, adăugând că ”graniţa franco-germană ar fi o opţiune justificată, aproape de ţările Benelux”.

Landul Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat stat german, are graniţe cu Olanda şi Belgia.

Tesla mai caută locaţii şi în landul Saxonia Inferioară, care are graniţă cu Olanda, a declarat ministrul Economiei, Bernd Althusmann, luna trecută.