Tesla a anunțat că va emite bonduri în valoare de 1,5 miliarde de dolari, prețul și randamentele urmand să fie stabilite ulterior, a anunțat compania.

Încercarea Tesla de a face rost de cash de pe piețele financiare vine la doar o săptămană după ce producatorul auto a început vânzarea primelor mașini Model 3.

Model 3 varianta standard se vinde în SUA cu 35.000 de dolari, însă clienții își o pot îmbunătăți contra cost. Elon Musk spune că până în prezent a primit peste 500.000 de precomenzi pentru Model 3, cu un avans de 1.000 de dolari pentru fiecare comandă.

Tesla a anunțat, săptămâna trecută, că dispune de 3 miliarde de dolari cash, sumă în scădere cu 360 de milioane față de anul trecut, însă producătorul auto intenționează să cheltuiescă mai mult de 2 miliarde de dolari pentru producția Model 3, la care se adaugă construcția “gigafabricii” de baterii litiu-ion din Nevada, dar și dezvoltarea infrastructurii pentru încărcarea mașinilor electrice.

Numărul staţiilor de încărcare ultra-rapidă ale Tesla se va dublă în SUA până la sfârşitul acestui an la 10.000, iar cel al staţiilor de încărcare lentă va creşte de la 9.000 la 15.000.

Specialiştii spun că singurul obstacol care ar putea împiedică Tesla să dovedească că este primul producător de automobile electrice de serie din lume este că trebuie să arate că poate construi, livra şi oferi servicii de service pentru un număr mare de astfel de vehicule fără să sacrifice calitatea.

În august, compania ar trebui să producă alte 100 de maşini, iar în septembrie 1.500, potrivit unor postări pe Twitter ale lui Musk. În şase luni, producţia totală a Tesla ar urmă să se dubleze, iar până la sfârşitul anului 2018 se crească de cinci ori.

Dacă obiectivele lui Musk vor fi îndeplinite, Tesla va construi anul viitor mai multe vehicule electrice decât producţia cumulată de acest tip din 2016 a tuturor producătorilor auto din lume.

Elon Musk este unul dintre cei mai de succes antreprenori din tehnologie la ora actuală, beneficiind şi de o imagine foarte bună. Acesta deţine, printre altele, companiile Tesla, SpaceX, SolarCity, Hyperloop, OpenAI şi Neuralink, având o avere estimată la 15,3 miliarde de dolari.