Declaraţia miliardarului a dus la creşterea acţiunilor Tesla cu 3,2% la Bursa de pe Wall Street.

Din 3 aprilie, când au fost publicate cifrele privind producţia Model 3, titlurile Tesla au urcat cu aproape 20%.

Acţiunile companiei au pierdut 25% din valoarea lor pe Wall Street de la sfârşitul lunii februarie și toată luna martie.

Luna aceasta, Tesla a încercat să minimalizeze speculaţiile de pe Wall Street că va trebui să revină în 2018 pe pieţele de capital pentru a obţine mai multe fonduri, în vederea majorării producţiei sedanului Model 3.

Succesul Model 3, care ar urma să aibă o autonomie de până la 220 mile (350 de kilometri) la o singură încărcare şi un preţ de pornire de 35.000 de dolari, mai puţin de jumătate faţă de precedentele modele, este considerat un factor crucial pentru ca Tesla să devină în sfârşit o companie profitabilă.

Însă întârzierile de producţie au încetinit numărul de automobile livrate clienţilor, ceea ce înseamnă că vânzările Model 3 nu au avut practic niciun efect asupra rezultatelor contabile ale Tesla.

Publicaţia The Economist a anunţat că Tesla va avea nevoie anul acesta de 2,5 - 3 miliarde de dolari pentru finanţare suplimentară.

"The Economist era plictisitor, dar avea un simţ al umorului inteligent. Acum este doar plictisitor. Tesla va fi profitabilă în trimestrele trei şi patru din acest an, aşa încât, evident, nu vom avea nevoie de bani", se arată într-o postare pe Twitter a lui Musk.

În februarie, Tesla şi-a menţinut obiectivele de producţie pentru sedanul Model 3 stabilite de fondatorul Elon Musk, chiar dacă a raportat cele mai mari pierderi trimestriale din istorie şi a avertizat că investiţiile sale vor creşte în acest an.