Britanicii au putut sa faca precomenzi pentru modelul Duster de la sfarsitul lunii iunie, iar primele livrari vor avea loc in ianuarie 2013.

Primul model Dacia pe piata britanica va fi disponibil in trei variante de echipare: Access, Ambiance si Laureate, cu posibilitatea de a alege intre motorizari de 1,6 litri pe benzina si de 1,5 litri pe motorina. Doar varianta entry-level Access va dispune de motor pe benzina, a notat AutoExpress in iunie.

O sesime din aceste precomenzi au fost pentru versiunea de baza Duster Access, al carei pret porneste de la 8.995 de lire sterline. Duster Access are jante din otel de 16 inci, servodirectie, geamuri electrice la usile din fata si inchidere centralizata.

Totusi, peste doua treimi dintre cumparatori au selectat cel putin un element de pe lista de optionale, iar peste jumatate din totalul precomenzilor au fost pentru versiunea Duster Laureate, al carei pret porneste de la 12.995 lire sterline.

Numarul mare al precomenzilor, care necesita un depozit nerambursabil de 100 de dolari, este impresionant avand in vedere ca in prezent in Marea Britanie nu sunt disponibile pentru testare vehicule Duster cu volanul pe dreapta, se arata in articol.