Grupurile vor colabora pe segmentul masinilor electrice, de pasageri si cel al vehiculelor comerciale usoare. De asemenea, constructorii auto vor dezvolta in comun si vor face schimb de motoare diesel si pe benzina, potrivit Nissan.

De exemplu, Daimler, producatorul modelului Smart, ar putea beneficia de experienta Renault in sectorul msinilor de dimensiuni reduse, precum Twingo, noteaza Reuters. Grupul francez si cel nipon vor putea, la randul lor, sa utilizeze tehnologia motoarelor germane.

Daimler va lua cate o participatie de 3,1% la Renault si Nissan. In schimb, Renault si Nissan vor primi un pachet de 1,5% din capitalul constructorului auto german, au anuntat cele trei grupuri.

Totodata, participatia Renault la Nissan se va reduce de la 44,3% la 43,2%.

Noul parteneriat va fi condus de un comitet strategic prezidat de directorul general al aliantei Renault-Nissan, Carlos Ghosn, si de seful Daimler, Dieter Zetsche.

Acestia estimeaza ca alianta va ajuta grupurile sa realizeze economii cumulate de patru miliarde de euro in următorii cinci ani, respectiv doua miliarde de euro pentru Daimler si alte doua miliarde de euro pentru Renault-Nissan, potrivit AFP.