Fabrica se va intinde pe o suprafata de 12.000 de metri patrati, va produce componente pentru stergatoare auto sub marca Champion si va fi terminata pana in noiembrie, au anuntat reprezentantii Federal-Mogul Motorparts.

Pana in 2016, in noua fabrica vor fi angajati 300 de oameni, care se vor adauga celor 300 care lucreaza deja in prima unitate Federal-Mogul din Prahova. 

Valoarea investitiei nu a fost facuta publica, insa reprezentantii companiei au precizat ca in fabrica de placute de frana, in care s-au investit 58 de milioane de dolari, se vor investi in continuare 9 milioane de dolari in 2015.

Anul trecut, Federal-Mogul a preluat divizia companiei Honeywell, specializata in sisteme de franare auto, tranzactia incluzand si preluarea fabricii de placute de frana din Ploiesti West Park.

Pentru fabrica de sisteme de franare de langa Ploiesti compania americana a contractat un ajutor de stat din partea autoritatilor romane in cuantum de 16 milioane de euro, insa pana in prezent a primit doar o parte din el.

Pentru viitoarea unitate de productie nu a solicitat ajutor de stat din partea autoritatilor romane.