"Desi venitul soferitelor este cu circa 300 de lei mai mic decat al barbatilor soferi, atunci cand se ocupa de intretinerea masinii acestea nu fac compromisuri: aleg in majoritatea cazurilor sa lucreze cu service-urile autorizate. Acest lucru este valabil atat in cazul reviziilor (79% femei vs. 67% barbati), cat si al reparatiilor (62% femei vs. 51% barbati)", se arata in studiul firmei de cercetare.

Autoturismele conduse de femei au o vechime medie de 10 ani, cu 6 luni mai putin decat cele ale barbatilor (10 ani si 6 luni), vechimea relativ mare a masinilor detinute fiind explicata si de preferinta romanilor pentru masinile second hand (60% - atat pentru barbati, cat si pentru femei).

Anual, femeile conduc in medie 13.000 kilometri, cu 2.300 de kilometri mai putin decat barbatii. In acelasi timp insa, doua din zece femei din Romania parcurg anual mai multi kilometri decat rulajul mediu al barbatilor.

"Din punctul de vedere al raportului urban/extraurban, femeile conduc mai mult in oras decat barbatii: acest raport este 65%/35% in cazul femeilor fata de 56%/44% in cazul barbatilor", mai arata Daedalus.

In ceea ce priveste preferintele, femeile aleg intr-o masura mai mare decat barbatii motoarele pe benzina (73% femeile vs. 62% barbatii), iar culoarea preferata este rosu, urmata de bleumarin/albastru si arginitiu.

Studiul a fost realizat prin interviuri online pe un esantion reprezentativ de 7.004 soferi din mediul urban cu varsta cuprinsa intre 18 si 65 ani. Eroarea de esantionare este de +/-2%. Datele au fost culese in luna februarie 2014.