Port aventura Entertainment (companie care administreaza deja un parc de distractii in Barcelona) si producatorul auto italian Ferrari deschid, in 2016, un parc tematic de distractii. Toate atractiile vor avea culorile, dar si viteze impresionante, asemenea masinilor Ferrari.

Ferrari Land va avea o suprafata de 75.000 de metri patrati. In afara de atractiile care sunt si in Abu Dhabi (unde se afla cel mai mare parc Ferrari din lume), Port Aventura vrea sa personalizeze cateva "jucarii" special pentru spanioli.

Masinile Ferrari, de pe cel mai rapid rollercoaster din Abu Dhabi, prind 240 de km/h, cea mai mare viteza din lume. Adaugata acestei investitii este si una intr-un hotel de lux cu 250 de camere, restaurante si un simulator de condus.

Proiectul parcului de distractii se ridica la 100 milioane de euro, iar constructia se va finaliza la sfarsitul lui 2015. Patru milioane de vizitatori ajung, anual, in Port Aventura, parcul de distractii din Barcelona. Jumatate din acestia sunt turisti.