"Avem capacitatea sa atingem acest nivel de productie. Suntem echipati sa continuam atacul asupra gigantilor din industrie", a spus Marchionne la reuniunea anuala a grupului organizata la Torino. 

Marchionne, care va prezenta planul strategic al grupului rezultat in urma fuziunii in mai, a aratat ca Fiat-Chrysler trebuie sa ajunga in viitor la vanzari anuale de 7 milioane de vehicule, pentru a ramane competitivi.  In acest an, livrarile Fiat-Chrysler vor totaliza 4,5-4,6 milioane de vehicule, a estimat acesta.

Fiat a obtinut controlul asupra Chrysler in ianuarie, iar Marchionne intentioneaza sa combine cei doi producatori auto intr-o companie inregistrata in Olanda si cu listarea principala la New York. 

Strategia sa este sa transforme cei doi constructori de automobile intr-un producator capabil sa concureze General Motors si Volkswagen (VW). 

Marchionne estimeaza ca noul grup, numit Fiat Chrysler Automobiles, este al saptelea mare producator auto la nivel mondial. 

VW, al doilea mare producator de automobile din lume, intentioneaza sa vanda peste 10 milioane de vehicule in 2014. Liderul mondial este producatorul japonez Toyota Motor.