Raliul Aradului (23-25 august) poate schimba podiumul clasamentului general. Mai mult, de la anul, ar putea fi inclus si in calendarul european, la fel ca Sibiu Rally, informeaza www.sport.ro.

Toti pilotii sunt pregatiti de o lupta care va lasa urme adanci asupra bolizilor de raliu. Asta pentru ca la Arad aproape 98% din suprafata e macadam si doar 2% asfalt. Spectacolul de la Arad incepe vineri cu cele doua sesiuni de shakedown si startul festiv.

Adevarata nebunie va incepe sambata insa, cand pilotii vor avea de parcurs 10 probe speciale, ce insumeaza aproape 123 de kilometri. Calvarul masinilor nu se termina decat duminica, ziua in care vor avea loc ultimele 3 probe speciale.

Un campion mondial va reveni in lumea raliurilor, cu ocazia evenimentului de la Arad. Mihai Leu a renuntat in 2008 la pilotaj, dar e unul dintre organizatorii intrecerii si va urca din nou intr-un bolid de raliuri. Insa doar in deschiderea raliului. “Imi doresc ca noul format al cursei, dar si notorieteatea lui Mihai Leu sa atraga cat mai mult public pe traseul de concurs”, spune Alex Filip, pilotul BCR Leasing Rally Team. Filip si Bogdan Iancu sunt lideri la categoria Doua Roti Motrice inca de la inceputul campionatului si au asteptari mari la Arad.

Citeste continuarea pe www.sport.ro.