AFM a anuntat, joi, inchiderea unei noi etape de evaluare si validare a dosarelor depuse de persoanele juridice si institutiile publice in Programul Rabla 2014.

In aceasta etapa, au fost analizate un numar de 531 dosare depuse de persoane juridice si institutii publice. Din acestea, 138 dosare au fost acceptate pentru 472 autovehicule si 393 dosare au fost respinse. De asemenea, in Comitetul de avizare al Administratiei Fondului pentru Mediu au fost acceptate si 22 contestatii pentru 45 autovehicule.

Printre beneficiari, se numara o firma din Prahova care a obtint 100 de tichete, Complexul Energetic Oltenia (34 de tichete), Societatea Nationala de Radiocomunicatii (26 de tichete) si Garda de Mediu (19 tichete).

Listele cu persoanele juridice acceptate si respinse in program sunt publicate pe site-ul AFM, (www.afm.ro), la sectiunea aferenta programului.

Persoanele juridice si institutiile publice care au fost acceptate in program se pot adresa unuia dintre producatorii/dealerii auto care au fost validati in Programul "Rabla 2014".

Persoanele juridice si institutiile publice care au fost respinse au posibilitatea sa depuna contestatii in termen de 5 zile de la data comunicarii rezultatelor. De asemenea, solicitantii respinsi pot depune un nou dosar de acceptare, la sediul Administratiei Fondului pentru Mediu.

Programul Rabla 2014 pentru persoane juridice a inceput pe 30 aprilie, inscrierile putandu-se face la AFM pana pe 30 septembrie 2014.

Programul Rabla pentru persoane juridice este deschis institutiilor publice, firmelor, operatorilor economici fara personalitate juridica si, din 14 august, reprezentantilor profesiilor liberale care activeaza in cabinete sau birouri individuale, in urma publicarii in Monitorul Oficial a unui ordin al ministrului Mediului privind modificarea Ghidului de finantare a programului Rabla, pe 14 august.

Printre beneficiarii programului Rabla pentru persoane juridice de anul acesta, se numara Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), care a obtinut 429 de tichete, Secretariatul General al Guvernului (SGG), care a obtinut 51 de tichete, si Transelectrica, care a obtinut 28 de tichete.

Anul trecut, in cadrul Programului Rabla pentru persoane juridice, cand au fost alocate tot 3.000 de tichete, au fost distribuite 1.670 dintre acestea. Cele mai multe au fost solicitate si obtinute de Posta Romana - 132 (858.000 de lei) si Ministerul Afacerilor Interne - 105 (682.500 de lei).