Ford a inceput productia de motoare la uzina din Craiova in mai 2012, cu motorul EcoBoost de 1 litru, urmat in aprilie 2013 de motorul EcoBoost de 1,5 litri. In prezent, Ford produce la Craiova aproape 1.000 de motoare pe zi, din ambele categorii, noteaza Mediafax.

"Uzina de Motoare de la Craiova are un rol foarte important in ansamblul flexibilitatii sistemului global Ford de productie a motoarelor, contribuind semnificativ la cerererea mare pentru vehicule Ford cu consum redus de combustibil si emisii scazute de CO2", a declarat intr-un comunicat noul sef al al sectiei de Productie Motoare de la Craiova, John Oldham.

Motorul EcoBoost de 1,5 litri a fost lansat in premiera, anul trecut, in China, pe noul Ford Mondeo, urmat de modelul Fusion sedan in America de Nord, si va fi de asemenea disponibil pe varianta europeana a modelului Mondeo in cursul anului 2014.

Totodata, Ford a anuntat ca motorul EcoBoost de 1,5 litri fabricat la Craiova va echipa Ford Focus, primele unitati urmand sa fie transportate la uzina de asamblare a acestui model din Saarlouis (Germania) in a doua jumatate a acestui an.

Uzina de Motoare de la Craiova are in prezent aproximativ 1.000 de angajati, care lucreaza in doua schimburi. Grupul american produce la Craiova si modelul B-Max.