Ziarul spaniol scrie ca productia modelului Transit Connect pe care Ford il fabrica la Craiova ar putea fi mutata la fabrica Ford din apropiere de Valencia, acolo unde se produc modelele Fiesta, Focus si C-Max.

Decizia ar urma sa fie luata ca urmare a nemultumirilor oficialilor Ford legate de calitatea muncii angajatilor de la Craiova.

Contactat de incont.ro, liderul sindical de la Ford Craiova, Ovidiu Cioroianu, a spus ca in Spania ar urma sa fie produs noul model Transit Connect, care va intra in productie in curand, in timp ce la Craiova se va produce in continuare vechiul model.

Nu este vorba despre modelul care se produce la Craiova, ci de un model nou de Transit Connect”, a spus Cioroianu, pentru incont.ro.

Referitor la editorialele in care seful Ford Romania si-a exprimat nemultumirea fata de angajatii de la Craiova, liderul sindical a explicat ca, de fapt, acesta se referea la furnizori si nu la angajatii directi ai fabricii.

Au existat trei editoriale, iar in doua dintre ele seful Ford a laudat calitatea si competentele angajatilor. Doar intr-unul s-a referit la faptul ca sunt probleme de calitate la o parte dintre masini si ca trebuie intoarse la reparatii, dar asta nu este vina noastra, ci a furnizorilor cu care lucram. Daca piesele furnizate nu sunt de calitate, produsul finit nu poate fi de calitate”, a explicat Cioroianu.

Ford a angajat detectivi ca sa-i depisteze pe cei care fura din fabrica sau vin beti la munca! VIDEO

Seful de sindicat a adaugat ca angajatii de la Craiova produc vehicule de ani de zile, dinainte de a fi preluati de Ford, deci nu se poate vorbi de incompetenta, oamenii fiind “extraordinar de bine pregatiti.”

Potrivit lui Cioroianu, modelul pe care il produce Ford la Craiova se fabrica si in Turcia, dar contructorul vrea ca, in acest fel, sa-i pregateasca pe oameni pentru momentul in care va incepe productia modelului B-Max.

In prezent, la uzina Ford de la Craiova lucreaza peste 3.500 de angajati.

Cum arata Ford B-Max, masina care va fi produsa la Craiova! FOTO si VIDEO!