5,5 milioane de euro pe zi, echivalentul unui kilometru de autostrada. Atat pierd exporturile Romaniei incepand de vineri, dupa ce angajatii Ford Craiova au fost trimisi in somaj tehnic. Intr-o zi de lucru de 12 ore, pe poarta fabricii ar fi iesit cate 30 modele B-Max la fiecare 60 de minute.

"Peste 90%, daca nu chiar mai mult din productia noastra de la Craiova merge catre pietele mari vest europene, in principiu, ca raspuns la situatia precara a pietei europene Ford Romania a oprit temporar productia timp de sapte zile. Este vorba de perioada intre 12 si 20 decembrie", spune Ana Maria Timis, purtator de cuvant Ford Craiova.  

Pe 23 incep insa liberele de Craicun, asa ca fabrica va ramane inchisa pana pe 8 ianuarie. Este a 4-a oara cand angajatii de la Craiova sunt trimisi in somaj tehnic anul acesta.

Liderii de sindicat sustin ca o solutie ar fi asamblarea unui al doilea model Ford pe platforma de la Craiova. Dar americanii nu vor lua aceasta decizie din cauza drumurilor proaste din zona, care nu le permit sa exporte suficient de repede.