Organizatorii au estimat ca masina, care a facut parte din echipa de competitie Gulf/Mirage, colorata albastru deschis, va atrage cel putin 8 milioane de dolari in prima zi a licitatiei. 

Firma canadiana RM Auctions a scos la licitatie, in Monterey, California, 120 de automobile de colectie, calificate drept "de calitate investitionala". 

GT40 a fost creat de Ford la inceputul anilor '60 pentru a "bate" Ferrari in curse automobilistice de mare distanta, dupa ce grupul american a esuat, in 1963, sa cumpere compania italiana. Modelul companiei Ford a castigat patru editii consecutive ale cursei Le Mans de 24 de ore, din 1966 pana in 1969. 

Versiunea scoasa la licitatie de RM a fost condusa de titratul pilot italian Jacky Icks la Daytona si Le Mans. Mai tarziu, masina a fost folosita in filmul "Le Mans" (1971), cu Steve McQueen. 

Prima zi a licitatiei a atras 46 milioane de dolari, 55 dintre cele 60 de automobile oferite fiind vandute cu succes, a precizat RM Auctions. 

O masina Ferrari 410 S Berlinetta din 1955, cu motor de competitie, s-a vandut pentru 8,25 milioane de dolari, de asemenea pret record pentru acest model. 

Automobilele de colectie, vinurile, arta si alte active alternative au devenit tot mai cautate de bogatii lumii, care doresc sa-si diversifice portofoliile de investitii, in contextul turbulentelor de pe pietele financiare si perspectivelor economice incerte.