Aeronava, un Boeing 737, va opera incepand de luni doua zboruri saptamanale, luni pe relatia Londra - Koln - Craiova si vineri cursa Craiova - Koln - Londra, au declarat surse apropiate companiei americane, citate de Mediafax.

Reprezentantii Ford Romania au confirmat informatia. "Ford Romania confirma ca, incepand de saptamana viitoare, un zbor de tip charter va transporta saptamanal la/de la Craiova ingineri de la centrele Ford din Germania si Marea Britanie. Obiectivul acestora este de a sprijini lansarea productiei noului B-Max, precum si a motorului de 1 litru EcoBoost la fabrica Ford de la Craiova", au spus reprezentantii companiei.

La randul lor, reprezentantii aeroportului din Craiova au apreciat ca, odata cu inceperea productiei la uzina Ford, numarul pasagerilor pe segmentul business se va dubla.

Conceptul modelului B-Max a fost prezentat in luna martie a anului trecut la Salonul Auto de la Geneva, iar in iunie Ford a inceput sa fabrice la Craiova primele prototipuri. Productia de serie va incepe in prima jumatate a acestui an.

Ford a asamblat la Craiova primele prototipuri B-Max realizate in Romania. VIDEO

De asemenea, la inceputul acestui an, la Craiova va intra in fabricatie si cel mai mic motor construit pana acum de Ford - EcoBoost de 1 litru.

Din aprilie 2010, cand au iesit pe portile uzinei din Craiova primele masini produse de Ford in Romania si pana in luna octombrie a anului trecut, au fost asamblate 17.105 autoutilitare Transit Connect.

In toamna anului trecut, productia utilitarei a fost mutata la fabrica Ford din Valencia, pentru a face loc noului B-Max si unui al doilea model de clasa B, care va intra in productie cel mai probabil din 2013.

Citeste si:

Sute de joburi si o investitie de aproape 60 mil. euro in orasul in care se circula cu caruta. Vezi cine scoate Balsul din anonimat