Pentru aceste proiecte, compania va dubla numarul de angajati de la 3.500 in prezent la 7.000 in urmatorii ani.
Reprezentantii companiei s-au intalnit miercuri cu seful Guvernului, Emil Boc, si cu presedintele Traian Basescu, cu scopul de a confirma intentiile de investitii in Romania.

"Compania Ford isi mentine angajamentul de a investi in proiectul de la Craiova. Totodata, incepand cu prima parte a anului viitor, la Craiova vor incepe angajarile. Intentia noastra este ca la fabrica de la Craiova sa ajungem de la 3.500 de angajati, cat sunt in prezent, la 7.000 in anii care urmeaza", a spus John Fleming, promovat recent in functia de presedinte pentru productie si relatii privind aspectele de munca in cadrul Ford Motor Company.

In cadrul intrevederii, John Fleming l-a prezentat primului-ministru pe noul presedinte al Ford Europa, Stephen Odell.

Ford si reprezentantii Guvernului negociaza in prezent termenii unui act aditional la contractul de privatizare a companiei din Craiova.

Grupul a cerut autoritatilor romane prelungirea cu un an a termenelor contractuale privind investitiile si parametrii de productie care trebuie atinsi la Automobile Craiova pana in septembrie 2011, invocand criza financiara, solicitare care are mari sanse sa fie acceptata de Executiv.

Ford ar fi trebuit sa ajunga in toamna anului 2011 la o productie de 250.000 de masini.

Ford Motor a achiziţionat in septembrie 2007 un pachet reprezentand 72,4% din actiunile Automobile Craiova, pentru 57 milioane euro.

Potrivit contractului, Ford Romania trebuie sa ajunga intr-un interval de patru ani, pana in septembrie 2011, la un volum de productie de peste 250.000 unitati, in caz contrar compania americana urmand sa plateasca statului daune de pana la 25% din valoarea achizitiei Automobile Craiova. Nivelul sanctiunilor scade la 10% din valoarea contractului daca se produc intre 200.000 si 225.000 de vehicule si la 5% daca se construiesc intre 225.000 si 250.000 unitati.