"Estimam ca anul acesta cadenta de livrari Lotus va fi de cel putin doua unitati pe luna. Avem la vanzare trei noi modele care suntem siguri ca ne vor asigura acest ritm de vanzari", a spus Bazac.

Forza Rossa a devenit joi reprezentantul exclusiv Lotus in Romania, Republica Moldova, Serbia si Muntenegru si a inaugurat la Bucuresti primul shoroom al marcii britanice, in prezenta campionilor mondiali de Formula 1 Nigel Mansell si Martin Donnelly, care au pilotat Lotus in anii '90.

Reprezentantii importatorului au spus ca Lotus va concura in Romania cu modelele de top ale marcilor Subaru si Mitsubishi.

Bazac a mentionat ca pana la sfarsitul acestui an va deschide o reprezentanta la Chisinau si in cursul anului 2012 alte doua shoroom-uri in capitalele Serbiei si Muntenegru.

El nu a dat detalii referitoare la investitia realizata langa aeroportul Otopeni.

Cele trei modele disponibile pe piata romaneasca - Elise, Exige si Evora - au preturi cuprinse intre 38.000 si 76.000 euro, fara TVA.

Presedintele Forza Rossa - care reprezinta si marca italiana Ferrari in Romania, Bulgaria si Republica Moldova - a precizat ca portofoliul firmei va fi extins anul viitor cu o noua marca auto.

Bazac a adaugat ca in luna martie va fi deschis showroom-ul Ferrari de la Monaco, dupa ce inaugurarea a fost amanata cu aproape un an, investitie in valoare de trei milioane de euro. Tot in luna martie va deschisa si cafeneaua Forza Rossa, amplasata in aproprierea Ferrari Store.

Reprezentantul companiei a mai spus ca in acest an mizeaza pe o cifra de afaceri de zece milioane euro, cu aproximativ 10% mai mult fata de 2010.

Sotii Camelia si Ion Bazac (fost ministru al Sanatatii) controleaza dealerul auto, prin Forza Rossa Holding, firma inregistrata in Cipru, avand 86,3% din titluri. Celalalt actionar al Forza Rossa, cu o detinere de 13,6%, este un cetatean italian, Leo Taroni.