Sursele citate de cotidianul francez sustin ca reluarea productiei din Algeria este programata pentru ultima saptamana din ianuarie, cu conditia imbunatatirii conditiilor meteo in Romania.  

"Exceptand motoarele care sunt importate din Spania, toate celelalte elemente componente sunt aduse de la uzina Renault din Romania, unde angajatii algerieni au efectuat stagii de formare si perfectionare", a explicat un salariat.  

Liberté Algerie precizeaza ca uzina Renault Algeria nu si-a putut atinge obiectivul de productie propus pentru 2015, in conditiile in care de pe portile ei au iesit doar 20.000 de automobile Renault Symbol, in loc de 25.000 cat se preconiza initial.

In aceste conditii, fabrica este pe punctul de a face noi angajari pentru a putea lucra in trei schimburi si a face fata cererii.  

Renault, proprietarul Dacia, a anuntat ca in 2015 vanzarile mondiale au crescut cu 3,3% pana la nivelul record de 2,801 milioane vehicule. Este al treilea an consecutiv de crestere, iar in prezent cota de piata mondiala a grupului este de 3,2%.

Dacia a stabilit un nou record de vanzari, 550.920 autoturisme si utilitare fiind vandute la nivel mondial, in crestere cu 7,70% comparativ cu 2014.