Primarul Capitalei spune că, în urma numeroaselor mesaje de la cetăţeni, acest articol va fi rescris.

Într-o înregistrare postată pe Facebook, Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că proiectul ar putea fi modificat, pe baza numeroaselor mesaje și propuneri ajunse până acum pe adresa Primării Capitalei.

O categorie ar fi cea a șoferilor care locuiesc și lucrează în București, dar au mașinile înmatriculate în alte județe. Gabriela Firea susține că articolul care îi vizează pe acești șoferi ar putea fi modificat, astfel încât ei să nu plătească vinietă în baza numărului de înmatriculare, ci pe baza gradului de poluare a mașinii.

Rămâne ideea că în centru ar urma să fie interzise mașinile foarte poluante – non-Euro, Euro 1 și Euro 2, iar pentru restul teritoriului, șoferii acestor autovehicule ar urma să plătească vinietă.

O altă propunere este ca mașinile Euro 3 să fie considerate foarte poluante și să intre în aceeași categorie cu cele non-Euro, Euro 1 și Euro 2. Specialiștii Primăriei Capitalei analizează această propunere.

Altă categorie vizată este cea a șoferilor din centru, care au mașini poluante. Gabriela Firea propune ca aceștia să intre într-un program al Primăriei, astfel încât să primească vauchere pentru achiziționarea unei mașini mai puțin poluante sau pentru a putea cumpăra diverse electrocasnice.

Proiectul ar putea suferi modificări în următoarele săptămâni și ar putea intra în vigoare de la 1 ianuarie 2020.