Pana atunci insa, cei un milion de soferi care circula zilnic prin Bucuresti vor avea masinile dezmembrate. Asa ca Primaria pregateste banii pentru despagubirile cerute de cetateni, dar si amenzile pentru firmele care nu-si fac datoria.

Am filmat o colectie impresionanta de gropi de pe strada Liviu Rebreanu, din Sectorul 3 al Capitalei. In mai putin de 2 minute, cinci masini si-au pus rotile si amortizoarele la grea incercare.

Gropile dese si periculoase din asfalt au un rezultat sigur: masina pe rampa, cu roata distrusa.

Costurile de reparatie se ridica si la 2.000 de euro, in functie de masina si pot fi reparate pe Casco, acolo unde polita prevede despagubiri in caz de vandalism. Asiguratorul isi recupereaza apoi banii de la Primarie, dupa un proces in instanta. In Bucuresti, au fost 300 de dosare numai anul trecut, niciunul finalizat inca.

In Capitala sunt zece firme care ar trebui sa toarne un asfalt fara cusur, astfel incat sa reziste cativa ani, si nu cateva luni.

Legea interzice in acest moment asfaltarea la mai putin de 7 grade Celsius, asa ca pana rasar ghioceii soferii vor numara gropile si se vor stradui sa le ocoleasca.