Vali Porcisteanu a fost cel mai bun pilot roman de la Raliul Aradului. A reusit sa termine pe podium dupa un raliu cu peripetii. Francezul venit din WRC, Francois Delecour a castigat la Arad, urmat de ungurul David Botka, informeaza sport.ro.

Porcisteanu a avut ghinion. Pilotul BCR Leasing Rally Team a fost aproape sa abandoneze din cauza problemelor tehnice, dar a revenit de pe locul 6 si a terminat pe podium.

Am inceput foarte bine Raliul Aradului, insa am fost lovit rapid si in mod repetat de probleme tehnice care m-au trimis din nou in afara topului 5. Echipa tehnica a lucrat insa de fiecare data precis si profesionist. Sunt foarte mandru ca am reusit sa revin pana pe locul 3, desi regret ca nu am avut ocazia de a ma lupta pentru locul secund”, spune Porcisteanu.

Mai rau a fost pentru Alex Filip. Era lider la categoria "doua roti motrice", dar a fost nevoit sa abandoneze.

Din pacate, la Arad, am avut parte de primul abandon tehnic din acest sezon. Pe chiar ultima proba din ziua intai de concurs, alternatorul s-a defectat, asa ca am mers pana cand am epuizat intreaga energie a acumulatorului electric. Am abandonat de pe pozitia intai a clasamentului 2WD si am convingerea ca am fi putut invinge in acest clasament”, regreta Filip. In schimb, echipajul Tarnovean / Popidan a avut cea mai buna performanta a sezonului. A terminat pe 2 in Cupa Dacia.

Cititi intregul articol pe www.sport.ro