Oficialii Renault au mai spus ca productia de autovehicule nu va fi afectata de datele legate de programul de masini electrice obtinute prin spionaj de o retea internatională, arata agentia Reuters, citata de Mediafax.

Ce au facut cei trei oficiali suspectati de spionaj?

Cei trei directori sunt suspectati de transmiterea unor informatii legate de programul electric, in dezvoltarea caruia constructorul auto investeste miliarde de euro impreuna cu partenerul nipon Nissan.

Informaţiile se refera, probabil, la costurile si modelul economic al programului, insa nu si la elemente importante de tehnologie, a afirmat directorul operational al Renault, Patrick Pelata.

Surse din guvernul francez au indicat vineri ca serviciile secrete investigheaza posibile piste chineze in cazul de spionaj in care se este implicat Renault.

Constructorul auto este detinut in proporţie de 15% de catre stat.

Relatii tensionate intre Franta si China

Relaţiile dintre Franta si China au inceput sa fie problematice in urma cu doi ani, cand presedintele francez Nicolas Sarkozy a criticat politica Beijingului legata de Tibet. Legaturile s-au imbunatatit, însa, cand presedintele chinez Hu Jintao a vizitat Parisul la sfarsitul anului trecut. Franta vrea sprijinul Chinei pentru reformarea sistemului monetar international.

Un oficial guvernamental a declarat pentru publicatia Le Journal du Dimanche ca in utlimii ani Franta s-a confruntat cu mii de cazuri de spionaj industrial.