Shanghai General Motors, joint venture intre grupul american si compania chineza SAIC Motor, va verifica si repara 1,22 milioane de automobile Buick Excelle si 243.300 de masini Chevrolet Sail, a anuntat Autoritatea chineza pentru Supravegherea Calitatii. 

Compania trebuie sa inlocuiasca un element defect al pompelor de carburant, operatiune cu un cost de aproximativ 150 de dolari pe unitate in cazul modelului Excelle, potrivit estimarilor unui dealer Buick din China, contactat de Bloomberg. 

Reprezentantii GM nu au comentat informatiile. 

China a adoptat in acest an o noua lege privind protectia consumatorilor, care acorda guvernului prerogativa de a incepe anchete si de a impune amenzi daca producatorii si importatorii de automobile nu recheama intr-o perioada de timp adecvata vehiculele defecte pentur reparatii.

Din octombrie a intrat in vigoare o alta lege, care stabileste un set de standarde minime privind serviciile de garantie. 

"Desi este vorba despre o rechemare uriasa, nu va avea un impact semnificativ asupra producatorului auto avand in vedere ca, de obicei, producatorii de piese sunt cei care platesc majoritatea costurilor daca au furnizat componente defecte. GM are o imagine puternica in China si rechemarea nu va reduce atractivitatea marcii pentru cumparatori, in special din moment ce nu exista victime", comenteaza pentru Bloomberg un analist CSC International Holdings, Shanghai.