"Va anunt de la inceput ca nu este vorba de o gluma sau de un trucaj foto. Fapta este adevarata. Intamplator am gasit o masina identica cu a mea. Aceeasi culoare, marca si numere de inmatriculare. La inceput, politia nu a vrut sa o ridice deoarece masina nu era furata. Normal. Era o masina in plus. Normal era sa o iau eu, din spusele politiei, eu eram proprietar. Masina clonata avea parbrizul vopsit in zona, unde ar fi trebuit sa se vada seria caroseriei. Numerele de inmatriculare erau eliberate de politie."

Aceasta-i povestea spusa pe Facebook de un bucurestean care a constatat ca altcineva, in Capitala, conduce o masina aproape la fel cu a lui. Modelul si culoarea erau aceleasi, ba chiar si numerele de inmatriculare.

"Politistii au constatat ca masinile erau la fel, seriile erau modificate, iar numerele erau facute artizanal. Nimeni nu a facut nicio plangere sau sa o declare furata",
explica Diana Sarca, purtaotr de cuvant al Politiei Capitalei.

Asa ca masina a ajuns la politie. Dupa patru luni de cercetari, poltiistii au stabilit ca masina este clonata, pregatita petnru o lovitura ce nu a mai fost data. si au stabilit patru elemente identice.

Proprietarul originalului isi incheie povestea tragand concluzia ca oricine ar fi folosit masina clonata, el era primul banuit pentru ca autoturismul cu aceste numere de inmatriculare figurau pe numele lui. "Asta sa nu mai pun la socoteala ca putea produce un accident grav. Si tot gascanul era umflat. Eu doresc sa ma indrept cumva impotriva faptasilor. Stie cineva cum?", se intreaba acesta.

Astfel de cazuri nu sunt, din pacate, singulare. Politistii au mai avut de-a face cu suspecti care au folosit placute de inmatriculare false ca sa induca in eroare pe oricine ar fi incercat sa-i prinda si sa-i gaseasca.