Putina lume stie ca Superb nu este un model contemporan preluarii Skoda de catre Volkswagen. Primul Superb a aparut in 1934 si productia s-a oprit in 1949. Atunci si acum a fost si este cea mai mare, mai scumpa si mai puternica masina facuta de cehi.

Prima generatie moderna a fost construita intre anii 2000 si 2008. A urmat Superb-ul II si se lucreaza deja la a treia generatie. Dupa promisiunile cehilor (sau ale nemtilor), modelul va fi lansat oficial la sfarsitul lui februarie – inceputul lui martie (Salonul Auto de la Geneva).

Pana atunci ne dumirim cum arata din schite date chiar de catre designerii grupului.  

Desigur ca la cum arata, e o faza intermediara, care are mai multe elemente din conceptul VisionC aratat la Geneva 2013 decat din masina care o sa fie pe piata din martie. 

Noua Superb o sa introduca si noul design Skoda, care va fi treptat preluat de catre toate modelele.  

Skoda spune ca va fi “sofisticat, elegant, dinamic, discret, modern si expresiv”. Adica mai mult de atat nu se poate.

Ca Passat, este construita pe aceeasi platforma modulara MQB (sasiu reglabil si comun pentru mai multe modele din concern).  

Si tot ca Passat, va avea cam aceleasi motoare, inclusiv diesel-ul de 2 litri si 240 de cai putere. Acesta si celelalte motoare pot fi cumparate pe versiuni cu transmisii manuale cu 6 trepte sau automate cu dublu-ambreiaj (DSG).   Vor fi si tractiuni integrale pentru modelele top. 

Lansarea din Cehia va fi la jumatatea lui februarie, apoi vine cea internationala si comerciala la inceputul lui martie, la Salonul Auto de la Geneva 2015.