Un patron de service, de exemplu, a montat in ateliere camere, iar toti cei interesati il pot urmari de acasa, pe mecanic.

"Prin intermediul internetului poate vedea si de acasa stadiul reparatiei, pe baza unei parole si a unui user care se da de la noi", explica Tudor Dan Tambos, reprezentantul service-ului auto.

Din pacate, altii sunt mai reticenti. Nu filmeza nimic si nici nu-si lasa clientii in hala.

"Nu putem permite sa intre, pentru ca exista riscul de accident, in plus nu ne permite nici securitatea muncii", spune Dan Jivcu, reprezentantul unui alt service auto.

Din pacate, ideea alesilor nu este sustinuta de cei din bransa, care invoca perioada de criza ca sa evite sistemele de monitorizare.

"O investitie de 50-100.000 de euro in plina criza, in Romania lui 2010, ar conduce la inchiderea a peste 40 de unitati de service", a declarat Cristian Muntean, de la Asociatia Societatilor de Service Independente.

Initiatorul legii nu se lasa pacalit, mai ales ca este patit.

"La mine a fost aproape hazliu. Am avut o problema cu motorasul care cobora geamul. Mi l-au luat de pe stanga si mi l-au mutat pe dreapta", spune Iulian Iancu, deputat PSD.

Daca si colegii din Camera Deputatilor au avut probleme cu masina lasata in service, legea ar putea intra in vigoare pana la sfarsitul anului.